5% extra reducere pentru membrii Clubului chiar acum Devino membru
Alergarea pe banda: Avantaje, dezavantaje și pentru ce tip de alergare este potrivită?

Alergarea pe banda: Avantaje, dezavantaje și pentru ce tip de alergare este potrivită?

27. 3. 2022 5 min. de lectura

Alergarea pe banda de alergare este foarte subestimată în zilele noastre, dar cu siguranță are multe de oferit. Avem argumentele pro și contra și pentru ce tipuri de antrenamente de alergare este potrivit.

O propoziție importantă pentru început - fiecare persoană este diferită și are preferințe diferite, obiective și tipul de alergare pe care îl preferă va depinde de asta. Este imposibil de spus dacă alergatul pe bandă de alergare este mai bun sau mai rău decât alergatul în natură. Găsiți un compromis și un echilibru între aceste lumi cu noi!

Beneficiile alergării pe banda

1) Suprafață plană

Pe banda de alergare, alergați pe o suprafață plană și moale, ceea ce este bun, spre deosebire de drumurile în aer liber ale orașului. Pe asfalt, impacturile sunt mult mai mari, iar odată cu aceasta vine o presiune crescută asupra articulațiilor, ligamentelor și tendoanelor.

2) Alergare pe orice vreme

Nu poți fi oprit de frig, ploaie sau zăpadă. Nu trebuie să te gândești la îmbrăcăminte adecvată de iarnă sau la pantofi impermeabili. Doar mergi pe banda de alergare și antrenamentul poate începe!

3) Posibilitatea de a alerga acasă

În zilele noastre, poate în epoca post-covid, este din ce în ce mai popular să ai o bandă de alergare acasă. Este ușoară și portabilă și puteți rula oricând doriți în timp ce vizionați emisiunea TV preferată. Există multe varietăți, așa că consultați mai întâi câteva recenzii ale benzii de alergare și alegeți una care să se potrivească nevoilor dvs.!

4) Excelent pentru antrenamentul de viteză

Banda de alergare este partenerul ideal pentru antrenamentele de viteză, cum ar fi intervale sau alergări cu tempo. Doar setați programul de antrenament adecvat și nu vă faceți griji pentru nimic altceva. Vă puteți concentra doar asupra dvs., asupra vitezei dvs. și nu trebuie să faceți față factorilor de mediu, cum ar fi suprafețele în schimbare, pietonii, bicicliștii sau mașinile.

5) O pereche de pantofi este suficientă

O pereche de pantofi de alergare de calitate este cu siguranță suficientă pentru alergarea pe banda de alergare. Spre deosebire de alergarea în aer liber, în care trebuie să faceți față cu diferite suprafețe și să vă adaptați încălțămintea în consecință - pantofii de alergare pentru asfalt sunt ideali pentru asfalt și pantofii de trail sunt perfecti pentru alergarea off-road, cu aderență agresivă pentru a vă ține pe denivelări, alunecoase și suprafețe stâncoase. Există, de asemenea, pantofi care pot fi alergați în siguranță pe asfalt și, de asemenea, trail.

Top4Running Tip: Aruncă o privire la top 5 cei mai buni pantofi pentru banda de alergare. Puteți găsi benzi de alergare în aproape fiecare sală de sport, așa că alegeți pantofi ușori, respirabili, pentru alergarea pe banda de alergare, care se potrivesc bine picioarelor și vă puteți antrena pentru forță. Cele mai populare colecții sunt adidas Ultraboost și Nike Pegasus.

adidas_Ultraboost_running_shoes

Dezavantajele alergării pe banda 

1) Absența de a fi în aer liber

Lipsa aerului proaspăt și a energiei din natură este unul dintre cele mai mari dezavantaje. Încercați să combinați alergările pe banda de alergare cu plimbările în natură, cel puțin în zilele însorite pentru a obține vitamina D și vitamina NATURE.

2) Poate exista un stereotip

Poți să alergi mult timp în aer liber, dar pe bandă de alergare te sături să alergi după câteva minute și nu te mai bucura de ea? Este din cauza aceluiași mediu. Încercați să variați viteza și înclinația în timp ce alergați pe banda de alergare și ascultați lista de redare sau podcast-ul preferat. Multe benzi de alergare au și un ecran care simulează mediul natural - munți, păduri, pajiști.

3) Trebuie să plătești pentru asta

Nu există „te încalți și alergi” la alergarea pe banda de alergare. Adesea, trebuie să conduci până la sală, ceea ce implică costuri de transport și intrare. Obțineți un permis de intrare cu reducere la sală, care poate reduce costul. Dar reține - este o investiție în tine și sănătatea ta. Dacă vă place, merită cu siguranță.

Nike_running_shoes

Este posibil să slăbești alergând pe banda de alergare?

Alergarea pe banda de alergare este una dintre activitățile fizice care măresc consumul caloric total. Dacă cheltuiala calorică este mai mare decât aportul caloric - vei pierde în greutate. Citiți mai multe despre echilibrul energetic în articolul despre pierderea în greutate in timpul alergării. Alergarea pe banda de alergare poate ajuta semnificativ la pierderea în greutate. Energia arsă va depinde de durata și intensitatea antrenamentului. Cum să-ți faci antrenamentul cu banda de alergare mai eficient?

  • Alergați așa cum faceți afară, folosiți-vă brațele și respirați corect
  • Setați o înclinare ușoară pentru a crește rezistența aerului
  • La pante mari, încetiniți și simulați mersul în sus - acest lucru vă va întări glutei și picioarele

Fie că ești un iubitor de benzi de alergare sau un fan al alergării în aer liber, credem că te-am prezentat în cele mai bune din ambele lumi. Fii variabil și încearcă să ieși din rutină. Oferă o șansă noilor curse, poate ți descoperiți potențialul ascuns!

Echipează-te pentru antrenamentul de alergare cu Top4Running!

Bărbați Femei