MID SEASON SALE - Economisiți până la 60 % la articolele selectate CUMPARA ACUM
Pantofi de alergare potriviti pentru asfalt si trail

Pantofi de alergare potriviti pentru asfalt si trail

10. 11. 2022 5 min. de lectura

Alergi în oraș și pe poteci de pădure? Avem sfaturi pentru tine cu privire la pantofii de alergare potriviti pentru asfalt și trail. Bucură-te de alergare oriunde!

Asfalt și potecă. Două suprafețe diferite care împart lumea alergării în două părți. În primul rând, să vorbim despre aspectele de bază și diferențele dintre pantofii de drum și pantofii de trail.

Pantofi de alergare pentru asfalt

 • Model neted pe talpă
 • Nivel ridicat de amortizare
 • Greutate foarte mică
 • Utilizarea plăcilor de carbon pentru viteză mai mare

Pantofi de alergare pe trail

 • Aderență agresivă pe talpă pentru cea mai bună tracțiune pe teren dificil
 • Amortizare inferioară pentru a menține contactul cu suprafața imprevizibilă
 • Construcție mai durabilă și greutate puțin mai mare

Pot alerga cu aceiași pantofi pe asfalt și pe teren?

Din cauza diferențelor mari dintre asfalt și traseu, reține că este întotdeauna mai bine să investești în ambele tipuri de încălțăminte - pantofi de​​​​​​ ​asfalt si de asemenea de trail. Poți alege calea de mijloc, dar va fi în prețul confortului, stabilității, vitezei și, de asemenea, al unei uzări mai rapide a pantofului.

Îți mai dorești un singur pantof în care să alergi pe șosea și, de asemenea, pe traseu? Avem câteva sfaturi pentru tine cu privire la anumite modele pentru a obține cele mai bune din ambele lumi.

1. Craft CTM Ultra Carbon 

La prima vedere, un pantof de drum tipic. Strat de amortizare masiv, partea superioară respirabilă și placa de carbon. Dar există o surpriză! Datorită aderenței mai agresive pe talpă în stilul alergării pe pietriș, este adaptată și terenurilor ușoare - de exemplu, poteci de pădure pavate sau suprafețe cu pietriș. Stratul de amortizare este dezvoltat în așa fel încât să nu piardă dinamica pe șosea și, în același timp, să ofere suficientă stabilitate pe teren.

Bărbați Femei

Craft_CTM_Ultra_Carbon_2

 

2. Salomon Pulsar

Indiferent dacă este frig, ploaie, zăpadă sau îngheț, Salomon Pulsar te va menține perfect. Unele modele din această colecție au o membrană Gore-Tex. Și ce înseamnă de fapt membrana Gore-Tex? Conține micropori care sunt suficient de mici pentru a reflecta umiditatea, dar suficient de mari pentru a elimina transpirația de la pantof. Pe scurt, nu te vei uda și, în același timp, piciorul nu va transpira în pantof. Sunt adaptate terenului și, de asemenea, le poți purta pe șosea datorită modelului superficial și tălpii All Terrain Contagrip®.

Bărbați Femei

Salomon_Pulsar_Trail_Gore-Tex

 

3. Altra Outroad

Pantofii Altra sunt renumiti pentru latimea lor si iti ofera confort pe fiecare kilometru. Deși și modelul Outroad aparține categoriei de trail, poți străluci cu el și pe șosea. Tracțiunea este asigurată de talpa MaxTrac™, care promite durabilitate pe traseu și, de asemenea, pe asfalt.

Bărbați Femei

Altra_Outroad

 

4. Salomon Ultra Glide

Salomon doar pietre! Alți pantofi de trail sunt adaptați pe mai multe suprafețe diferite, inclusiv pe șosea. Nu au o aderență atât de agresivă și, datorită tehnologiei Profeel Film, asigură o aderență optimă pe suprafețe umede, pietroase și de pădure. Și de aceea, acești pantofi de alergare pot fi, de asemenea, o alegere excelentă pentru alergările de iarnă sau pentru alergările pe ploaie slabă.

Bărbați Femei

Salomon_Ultra_Glide

 

5. Mizuno Wave Daichi 

Pantofi de trail, dar cu ei poți depăși kilometri chiar și pe drum. Și asta datorită prinderii mai puțin agresive pe talpă și greutății reduse. In plus, spuma EVA asigura o stabilitate sporita fara a sacrifica amortizarea.

Bărbați Femei

Mizuno_Wave_Daichi_7

 

 

Poate ați observat că există în principal pantofi de trail cu o aderență mai mică pe talpă. De ce? Acesta este cel mai bun compromis între asfalt și traseu. Și există câteva motive pentru care:

 • Datorită modelului de pe talpă, pantofii de trail au o aderență mai bună decât pantofii de drum
 • Te poți baza pe ele pe vreme uscată și pe iarnă
 • Au componente de amortizare optimă care reduc impacturile atunci când rulează pe o suprafață dură
 • Sunt fabricate din materiale durabile, dar în același timp sunt ușoare

În cele din urmă, avem un mic sfat pentru tine, pe care le poți ajuta când alegi. Răspunde la întrebarea pe ce suprafață alergi cel mai des. Dacă alergi în primul rând pe teren și traversezi ocazional drumul, alege pantofi de traseu. Dacă este invers și ocazional treceți prin pădure, ia-ți pantofi de drum.​​​​​​​

Aruncă o privire la pantofii pentru asfalt și traseu la Top4Running și alege!

Pantofi pentru asfalt Pantofi pentru trail

Nu știi cum să alegi un anumit pantof? Nu îți face griji, încearcă Shoe Finder sau nu ezita să ne contactezi, specialiștii noștri în alergare îți vor oferi sfaturi!

 

 

 


SFATURI PRODUSE