NUMAI PENTRU MEMBRI: Reducere suplimentara de 7 % la aproape orice -- days --:--:-- Inscrie-te in Club
Alergi in pantoful potrivit?

Alergi in pantoful potrivit?

14. 10. 2020 2 min. de lectura

Te vom ajuta sa iti gasesti pantoful de alergare perfect in doar cativa pasi. Încercați-ne Shoe Finder.

Un studiu realizat de Asics a arata ca 81% dintre alergatori cumpara probabil un pantof de alergare gresit. Incepatori, profesionisti, alergatori cu amprenta neutra, OverPronators, Ultra Runners - fiecare atlet are o biomecanica diferita si alearga diferit, prin urmare, are nevoie de pantofi de alergare diferiti. Da, exista un motiv pentru care sunt un milion de pantofi de alergare diferiti si nu e de mirare ca multi dintre noi ne pierdem in universul pantofilor de alergare si cumparam un pantof nepotrivit.

Incearca ghidul nostru Shoe Finder

Asics a luat in special aceste descoperiri in serios pentru a-i indruma pe alergatori spre pantoful potrivit pentru nevoile lor. In crearea pantofilor lor de alergare, brandul are un motto in minte: „alearga mai departe, mai repede si peste limite” - iar in fiecare colectie ofera modele neutre (ca majoritatea pantofilor de alergare existenti), pentru pronatie normala si modele cu suport suplimentar pentru pronatie sporita. Aceste doua clasificari de baza a pantofilor de antrenament normal, de antrenament intensiv, de curse si de trail, se bazeaza pe modul de alergare si amprenta la sol a alergatorului, bineinteles.

Stii de ce alergi in pantofii tai actuali de alergare? Au ei o amortizare mai moale sau mai dura? De ce i-ai ales? Stii ce fel de amortizare preferi? Si, mai important, pentru ce tip de antrenament sau cursa vei folosi pantofii de alergare? Sunt ei, de fapt, adecvati pentru aceasta utilizare? Un pantof de curse cu o talpa de carbon nu trebuie sa ia locul pantofului tau de antrenament de zi cu zi doar pentru ca-ti ofera un plus de viteza, facandu-te sa te simti mai bine dupa alergare. :)

Mai mult decat atat, nu este recomandat sa porti aceiasi pantofi pentru fiecare alergare. Daca alergi mai mult de doua ori pe saptamana, ar trebui sa schimbi pantofii de alergare pentru a oferi picioarelor tale senzatii si experiente diferite. Cu toate acestea, ce modele s-ar potrivi preferintelor tale, stilului tau de alergare si biomecanicii tale? Te vom ajuta sa-ti gasesti pantoful de alergare perfect in doar cativa pasi.

Incearca ghidul nostru Shoe Finder

GEL-KAYANO 28
METARACER
NOVABLAST 2
METARACER
GEL-KAYANO 28
NOOSA TRI 13
Nou
GEL-NIMBUS 23 LITE-SHOW
GEL-KAYANO 28 AWL
GEL-NIMBUS 23 LITE-SHOW
Nou
GEL-KAYANO 28 AWL W
GEL-NIMBUS 23
Nou
GEL-NIMBUS 23
Nou
Anterior
Urmatorul