5% extra reducere pentru membrii Clubului chiar acum Devino membru

Va supravietui barajul de 2 ore Maratonului din Londra? Nike prezinta pantofii de alergat realizati cu tehnologia FlyPrint 3D

La Maratonul din Londra, sambata, 22 Aprilie, facand o alta incercare in alergarea unui maraton in mai putin de 2 ore. Cu aceasta ocazie, Nike a prezentat modelul sau Nike Zoom VaporFly 4%, cu print 3D in partea superioara, care ar trebui sa il ajute pe alergatorul Eliud Kipchoge sa isi atinga scopul. Si faimosul alergator Mo Farah poarta acesti pantofi.

Folosind o armatura realizata din poliuretan termoplastic topit, tehnologia FlyPrint 3D a reusit sa reduca greutatea pantofului cu 11 grame si sa ii imbunatateasca aerisirea, fixarea stramta, cat si energia intoarcerii. Totusi, scopul principal a fost acela de a preveni partea superioara din a retine umiditate, care - conform raspunsului lui Eliud - a fost o problema majora in incercarea sa de a depasi recordul mondial la Maratonul ploios din Berlin 2017. Mai mult decat atat, acest proces rapid de constructie (de aproape 16 ori mai mult) le-a permis designerilor sa adapteze flexibil schimbarile si sa testeze alte prototipuri.

Nike Vaporfly 4% si Elite au fost modele cheie in proiectul Breaking2, o incercare de a depasi barajul de 2 ore al maratonului in Monza 2017. La acest eveniment, Eliud Kipchoge a alergat cel mai rapid maraton de pana acum, ca unul dintre cei trei alergatori de elita. Pantofii au fost realizati din spuma Nike ZoomX, ultra usoara, pentru o reactie precisa, talpa plina, realizata din fibra de carbon si extensie a calcaiului pentru a reduce presiunea pusa pe tendonul lui Ahile si a atinge o viteza mai rapida multumita formei sale aerodinamice. Realizatorii acestor pantofi au tintit inspre a folosi cat mai bine energia alergatorului, cu un procent de reactie de 85%, prevenind pierderea acesteia prin pantof. Nu este o coincidenta faptul ca acum, acesti pantofi domina preferintele printre alergatorii de maratoane la cursele din tot parcursul anului.

Eliud Kipchoge a continuat proiectul Breaking2, dar nu a reusit sa doboare recordul realizat de Dennis Kimett la Maratonul de la Berlin 2017. Cu toate acestea, cursa a fost absolut cruciala pentru imbunatatirile aduse ulterior modelului VaporFly. Bazandu-se pe raspunsul lui Eliud, in care spunea ca in conditii de umezeala a fost imposibil sa foloseasca la capacitate maxima incaltamintea pentru a avea energia necesara pentru aceasta performanta, echipa Nike a adus tehnologia 3D numita FlyPrint. Aceasta inovatie a adus o aerisire si ventilatie chiar mai buna, fara a retine umiditatea, o forma complet adaptabila si a eliminat inca 11 grame in comparatie cu modelul original de pantofi ai lui Kipchoge. Mai mult decat atat, procesul rapid de confectionare (de aproape 16 ori mai rapid) a permis realizatorilor sa adapteze in mod flexibil schimbarile si sa testeze alte prototipuri.

Ce este Nike FlyPrint?

Partea superioara a fost realizata din tehnologie 3D print FlyPrint. Straturi individuale din poliuretan termoplastic topit au fost asezate unele peste altele, pentru a crea o structura unica, care se potriveste perfect, chiar si la prima incaltare. Fiecare strat al acestei structuri speciale are propria sa functie; asigura stabilitate, suport si aerisire, lasa aerul sa circule si reduc greutatea. Ultimul model a fost imbunatatit in functie de sugestiile primite de la atleti, in special Eliud, echipa Nike cunoscandu-i picioarele si forma talpilor la perfectie. Aceasta tehnologie aproape ca elimina complet concurenta fibrelor individuale, spre deosebire de structura clasica din tesatura, unde elementele individuale continua sa interactioneze.

Design

O alta misiune pentru designeri a fost sa creeze un look complet nou acestui model. Au trecut printr-o gama vasta de culori pana cand sa aleaga efectul care aminteste de antrenamentele lui Eliud din natura din Kenya, si-anume rosu argila pe un fundal verde. Aceste culori sunt menite sa demonstreze cum natura se imbina cu progresul tehnologic.

Alphafly 3
nike
M MONT BLANC CARBON
altra
ENDORPHIN PRO 4
saucony
Sustenabilitate
AIR MAX 270
nike
Nou
ZOOM JA FLY 3
nike
WMNS AIR FORCE 1 '07
nike
Cloudboom Echo 3
onrunning
Sustenabilitate
Vaporfly 3 Premium
nike
ZoomX Dragonfly
nike
Vaporfly 3
nike
SUPERBLAST
asics
FuelCell Rebel v4
newbalance2
Anterior
Urmatorul