5% extra reducere pentru membrii Clubului chiar acum Devino membru
Nike ZoomX Vaporfly Next% a castigat cu siguranta sezonul 2019

Nike ZoomX Vaporfly Next% a castigat cu siguranta sezonul 2019

26. 11. 2019 2 min. de lectura

31 din cele 36 de podiumuri ale Abott World Marathons Majors 2019 au fost dominate exclusiv de Nike ZoomX Vaporfly Next%.

Tokio, Boston, Londra, Berlin, Chicago si New York: maratoanele mondiale din seria Abott World Marathons Majors sunt visul oricarui alergator. Organizatorii au realizat statisitici bazate pe rezultatele acestui an si au descoperit ca mai mult de 85% din locurile de pe podium au fost dominate de pantofii de alergare Nike ZoomX Vaporfly Next%, creand astfel o pozitie puternica in esenta maratonului. Trebuie sa mentionam ca pantofii au fost purtati de atleti de talie mondiala si nu consideram ca pantofii au castigat in locul atletilor.

Afirmatia cresterii eficientei cu 4% a fost sustinuta de studiile realizate atat de Nike, cat si de alte laboratoare independente, iar modelul a fost ajustat si imbunatatit continuu de atunci. Atat de mult incat urmatorul model a fost numit "Next%" - Nike nu a mentionat un procentaj anume, ci doar ca va fi “extra”.

Acum cateva saptamani, Eliud Kipchoge a fost prima persoana care a doborat recordul mondial pentru maraton in mai putin de 2 ore. In urmatoarea zi, Brigid Kosgei a depasit recordul mondial pentru maratonul feminin detinut pana atunci de Paula Radcliff, in Chicago cu mai putin de un minut: 2:14:04 vs. record anterior 2:15:25 stabilit la maratonul din Londra in 2003. Kosgei a purtat pantofii Nike ZoomX Vaporfly Next% in Chicago.

Graficele claisificarii pantofilor de alergare din intreaga lume se pot vedea la finalul articolului. Singurul adversar care detine 5 podiumuri din cele 36 este rivalul Nike, adidas.

Performanta adidas a fost cea mai buna la New York, castigand 3 din cele 6 podiumuri, cu castigatoarea cursei feminine - Joyciline Jepkosgei. Albert Korir si Mary Keitany au purtat modelul adidas Adizero PRO, folosit de atletii de la Campionatul Mondial de la Doha, care nu este inca de vanzare.

Nike depaseste limitele si castiga recorduri personale mai repede decat ne asteptam. Inovatia sa este impresionanta, insa un lucru este clar: fara antrenament si pregatire pentru cursa doar pantofii de alergare nu iti pot asigura recordul personal.

Nike ZoomX Vaporfly Next% a castigat cu siguranta sezonul 2019

Ivana Kopková - Nike Ambassador

Alphafly 3
nike
M MONT BLANC CARBON
altra
ENDORPHIN PRO 4
saucony
Sustenabilitate
AIR MAX 270
nike
Nou
ZOOM JA FLY 3
nike
WMNS AIR FORCE 1 '07
nike
Cloudboom Echo 3
onrunning
Sustenabilitate
Vaporfly 3 Premium
nike
ZoomX Dragonfly
nike
Vaporfly 3
nike
SWOOSH WRISTBANDS
nike
SUPERBLAST
asics
Anterior
Urmatorul