INOV-8 X-Talon G 235

INOV-8 X-Talon G 235

18. 2. 2020 4 min. de lectura

inov-8 foloseste carbon grafin - cel mai puternic material - pentru a adauga noi modele de pantofi de alergare revolutionari in legendara gama X-TALON.

Lansat pentru prima data in 2008, X-TALON a devenit cea mai vanduta franciza de incaltaminte off-road a brandului pentru mai bine de zece ani. Acum, inov-8 aduce evolutia in aceasta gama cu noul model imbunatatit cu carbon grafin, X-TALON G 235.

De 200 de ori mai puternic decat otelul, grafinul este un material care a castigat premiul Nobel, care schimba intreaga fata a tehnologiei. Colaborand cu experti ai Universitatii din Manchester, inov-8 a reusit sa il infiltreze in talpa de cauciuc, care ofera o combinatie nemaiintalnita de aderenta iesita din comun si rezistenta marita.

X-TALON G 235 – creati pentru alergatorii off road de trail sau drumuri montane, cat si pentru atletii curselor cu obstacole - se alatura pantofilor TERRAULTRA G 260, MUDCLAW G 260 si F-LITE G 290 in portofoliul premium al brandului.

INOV-8 X-Talon G 235 M


Michael Price, COO al inov-8, care ramane prima si singura companie din lume care foloseste grafinul in realizarea pantofilor sport, a spus: "Grafinul este extras din pietrele de grafit, descoperite prima data in muntii si mlastinile English Lake District in urma cu 450 de ani. inov-8 si X-TALON au luat viata in acelasi loc, insa ceva mai recent. Ce am dorit sa facem e sa aducem toata aceasta istorie si mostenire impreuna, sa transformam piatra in cauciuc si sa realizam cai mai noi pantofi X-TALON cu cea mai buna aderenta de pana acum."

Cu crampoane grozave de 8 mm, care isi vor pastra din lungime mai mult timp, o talpa interioara protectoare si amortizatoare, plus un exterior dintr-o bucata, fara cusaturi, flexibil si rezistent, X-TALON G 235 vor oferi o incredere de neegalat pentru a alerga pe orice suprafata, fie ca e vorba de teren moale sau extrem de dur.

Price, comentand despre tehnologia patentata folosita, a adaugat: “Conducem implementarea si dezvoltarea grafinului in sport, depasind alte branduri concurenta prin inovatia noastra Graphene-Grip. Lucrand impreuna cu Universitatea din Manchester am dezvoltat diferite proiecte grozave in desfasurare, prin care cautam sa folosim in continuare grafinul in mai multe tipuri de incaltaminte si imbracaminte."

INOV-8 X-Talon G 235 M

Testare


Specificatiile tehnice sunt una, insa performanta reala este alta, fiind mereu cea mai importanta. Din acest motiv testam intens noile produse inainte de a le pune in vanzare. In cazul noilor INOV-8 X-TALON G 235 am inceput testarea in iunie anul trecut, iar in ultimele opt luni am dus modelul 235 pe diferite suprafete stancoase, namoloase, in orientare sau in curse cu obstacole. Rezultatul?

Toate partile pantofilor au fost imbunatatite semnificativ. Noua talpa ce contine grafin are acum o aderenta incredibila, iar durata de viata a crampoanelor de 8 mm a crescut. Talpa interioara este echipata cu un strat protector META PLATE in comparatie cu clasicii 212, deci totul a intalnit un progres semnificativ.

Personal, sunt cel mai nerabdator cu privire la noul exterior, realizat in continuare dintr-un nailon balistic indistructibil. Cu o potrivire perfecta, o constructie fara cusaturi si linii usoare, pantofii se aseaza neasteptat de confortabil pe picior. In comparatie cu varianta anterioara a gamei X-TALON, diferenta este absolut cruciala. Controlul asupra pantofului ramane la cote maxime, aspect apreciat de alergatorii de viteza sau cei ai curselor cu obstacole, insa nivelul de confort este mult mai ridicat. Iar asta fara a sacrifica rezistenta pantofilor.

INOV-8 X-TALON G 235 este urmatoarea generatie a pantofilor de cross-country, iar aceasta versiune se asteapta sa fie cea mai buna din gama X-TALON din ultimii 12 ani.

Vít Kněžínek

Se merita sa fii membru Top4Running Club

Vei fi mereu mai rapid cu noi. Alatura-te programului nostru de loialitate si bucura-te de multe beneficii.

Intra in club