5% extra reducere pentru membrii Clubului chiar acum Devino membru
Pantofi potriviți pentru alergare pe zăpadă, gheață și drumuri înghețate

Pantofi potriviți pentru alergare pe zăpadă, gheață și drumuri înghețate

9. 12. 2022 7 min. de lectura

A alerga afară pe drumuri înghețate cu pantofi de asfalt nu este cea mai bună idee. Riscați să vă cădeți sau să vă răniți iarna. Care sunt pantofii de alergare potriviți pentru iarnă, care vă vor menține atât pe zăpadă, cât și pe gheață?

Un drum înghețat poate fi un risc de cădere și vă veți confrunta foarte des în lunile de iarnă - trotuare înghețate pe traseele orașului și ghețari sau bălți înghețate în păduri și munți. Vă aducem o selecție de pantofi în care puteți alerga în siguranță chiar și pe suprafețe înghețate și înzăpezite.

Pantofi de alergare cu crampoane sau dispozitive de tracțiune

O soluție obișnuită sunt pantofii cu vârfuri metalice sau dispozitive de tracțiune. Pantofii cu vârfuri metalice sunt un tip special de încălțăminte, similar cu pantofii de trail. Au vârfuri metalice încorporate în talpă, care se mențin stabil chiar și pe suprafețele înghețate. În cazul dispozitivelor de tracțiune, acestea sunt mâneci anti-alunecare cu „dinți” metalici pe care le pui pe pantofii de alergare și și pot mușca de gheață. Ele previn alunecarea, dar, pe de altă parte, reduc funcționalitatea pantofului de alergare, măresc greutatea pantofului și nu sunt potrivite pentru alergarea pe suprafețe dure. Prin urmare, purtați-le doar în condiții de munte și îngheț, nu sunt potrivite pentru alergări sau antrenamente zilnice.

Pantofii de trail sunt, de asemenea, o opțiune excelentă

Cu toate acestea, puteți alerga și cu pantofi de trail de calitate. Datorită modelului agresiv de pe talpă, acestea vă vor menține încrezător pe suprafața înzăpezită, umedă și chiar înghețată. Partea superioară impermeabilă sau o membrană Gore-Tex vă va menține picioarele uscate pe tot parcursul alergării, fără a sacrifica respirabilitatea.

5 sfaturi pentru pantofi de alergat pentru iarnă, zăpadă și drumuri înghețate!

Běžecké_boty_do_sněhu_zimy_námrazu

1) INOV-8 Roclite GTX

Acest model este potrivit pentru suprafețe înghețate, înzăpezite și noroioase. Modelele din această colecție sunt pantofi cross versatili și mulțumită tălpii perfect universale, se pot descurca pe asfalt alunecos și, de asemenea, noroi sau zăpadă. Datorită membranei Gore-Tex, alergările tale vor fi confortabile, iar picioarele vor rămâne uscate. Membrana este în jurul întregii circumferințe a pantofului superior. Talpa este cu un amestec de grafen pentru un raport optim între aderență și durabilitatea tălpii. Amortizorul mediu-înalt este confortabil pentru alergări lungi, dar suficient de receptiv și stabil pentru a menține controlul pe teren tehnic și imprevizibil.

Bărbați  Femei

inov-8_roclite_goretex

2) Salomon Speedcross Gore-Tex

Chiar și popularele Speedcrosse au o membrană Gore-Tex. Datorită acesteia, puteți folosi întregul potențial al acestui pantof de traseu excelent chiar și în condiții de zăpadă, alunecoase și umede. Talpa Mud Contagrip® oferă o aderență maximă, construcția Sensifit™ vă menține piciorul stabil, dar confortabil, iar amestecul EnergyCell™+ din talpa intermediară oferă un retur unic de energie.

Bărbați  Femei

Salomon_speedcross

3) Nike React Pegasus Trail Gore-Tex

Pe lângă versiunea rutieră Pegasus, calul cu aripi de la Nike are și o versiune de trail, de asemenea, cu membrană Gore-Tex impermeabilă, potrivită pentru alergări umede și înzăpezite. Talpa exterioară cu o cantitate mai mică de cauciuc vă va permite să treceți fără probleme de la drum la teren și, împreună cu modelul distinctiv, vor oferi o tracțiune excelentă pe suprafețe dure și neasfaltate. Bucurați-vă de confortul legendar al modelelor Pegasus chiar și în condiții nefavorabile de zăpadă!

Bărbați  Femei

Nike_Pegasus_trail_goretex

4) Mizuno Wave Rider GTX

Un alt model cu membrană Gore-Tex care îți va menține picioarele uscate. Talpa agresivă vă va oferi o aderență excelentă, astfel încât să puteți alerga în ciuda zăpezii sau ploii. Talpa intermediară ușoară U4iC asigură o amortizare optimă, permițându-vă în același timp să dezvoltați viteză mare. Datorită tehnologiei SmoothRide, tranziția ta de la faza de impact la faza de rebound va fi lină și neîntreruptă.

Bărbați  Femei

Mizuno_wave_rider

5) The North Face Flight Vectiv

Pantof de traseu impermeabil pentru zăpadă adâncă și înaltă. Partea superioară este realizată cu tehnologia FUTURELIGHT™ respirabilă și impermeabilă, care este întărită suplimentar cu fibră Spectra® durabilă. Un mare avantaj este fermoarul, care protejează gleznele și tendonul lui Ahile chiar și în zăpadă mai mare. Datorită combinației dintre placa 3D din fibră de carbon, talpa intermediară și talpa SurfaceCTRL™, puteți folosi energie maximă pe teren. In plus, talpa te va sustine pe toate suprafetele.

Bărbați  Femei

The_North_Face_Flight_Vectiv

Șosetele de alergare  contează. O bucată mică, dar o caracteristică esențială! Acestea sporesc confortul, elimină transpirația și țin piciorul și degetele de la picioare, prevenind astfel formarea de vezicule.

Top4Running Tip: Cum să te îmbraci corect pentru alergare iarna?

Bine, acum știi sfaturile pentru pantofi de alergare pentru iarnă. Dar la ce să te mai gândești înainte de a pleca în frig și zăpadă?

  • Îmbrăcăminte funcțională - Cum să te îmbraci pentru ploaie,, zăpadă și temperaturi de îngheț? Pune niște îmbrăcăminte pentru alergare de iarna si hai afară. Cum ? Stratul de bază constă dintr-un tricou cu mâneci lungi, stratul mijlociu poate fi un hanorac, stratul superior este o jachetă impermeabilă pentru alergare, iar pentru picioare, îmbrăcați jambiere termice. Urmărește temperatura exterioară și sentimentele tale. Totusi, nu uita ca te vei incalzi si te vei transpira in timpul alergarii, asa ca evita sa faci prea multe bagaje si alege haine din materiale functionale.
  • Încălziți-vă înainte de alergare - Ar fi trebuit să fie un element de bază pentru orice vreme, dar cu temperatura exterioară în jurul valorii de zero, este într-adevăr o necesitate. Întinde-ți articulațiile, fă niște exerciții alfabetice de alergare și câteva din cele obișnuite pentru a te încălzi. Sentimentele tale în timpul alergării vor fi mult mai bune! Merită o încercare, nu-i așa?
  • Stabiliți un ritm facil - Dacă nu vă pregătiți pentru o cursă de alergare, alergați într-un ritm mai lejer. Corpul se aclimatizează mai bine la aerul rece și, în același timp, poți testa suprafața înghețată și înzăpezită.
  • Nu uitați de regimul de băut - Deși nu este la fel de evident ca vara, chiar și iarna corpul uman are nevoie de suficiente lichide în timpul exercițiilor fizice. Luați apă la alergările mai lungi, pe care o puteți depozita cu ușurință în rucsacul pentru alergare.

Nu renunța la alergat pe vreme înghețată și bucură-te de peisajul înzăpezit cu Top4Running!

#RunningNeverStops