END OF SEASON SALE! Alege din peste 5500 de produse Cumpara acum
Pantofi de alergare potriviti pentru teren montan și suprafețe stâncoase

Pantofi de alergare potriviti pentru teren montan și suprafețe stâncoase

24. 1. 2023 7 min. de lectura

Cum să alegi un pantof de alergare pentru munți și teren stâncos? Avem sfaturi despre cum să abordați alegerea și, de asemenea, sfaturi specifice despre modelele populare de pantofi de alergare.

Terenul montan înseamnă o mulțime de lucruri - trasee neasfaltate, poteci forestiere, stânci. Vremea este, de asemenea, un factor uriaș, deoarece este foarte imprevizibilă în munți și se schimbă în fiecare moment. Cu toate acestea, pantofii bine pregătiți pentru aceste capcane sunt

PANTOFI DE TRAIL 

Cum să alegi un pantof de trail pentru munte?

Fiecare persoană are obiective și preferințe diferite care influențează alegerea pantofilor de alergare. Pe scurt, nu există cel mai bun pantofi de trail. Dar avem 7 lucruri la care să ne gândim atunci când îți alegem cel mai bun pantof de alergare:

  • Modelul de pe talpă - Aderență durabilă și agresivă pentru a vă ține sus în condiții de munte, pentru a oferi aderență și, de asemenea, stabilitate pe teren. Caracteristica numărul unu pentru pantofi de traseu. Ce înseamnă? Dacă mergi la munte, lasă acasă pantofii pentru asfalt.
  • Stabilitate – Pe teren montan imprevizibil, trebuie să ții piciorul ancorat în pantof, în special călcâiul. Prin urmare, alege un pantof care să se simtă ferm și așezat, dar, în același timp, să nu te împingă nicăieri.
  • Amortizare - Deși suprafața de munte este mai moale și șocurile nu pun la fel de multă presiune asupra articulațiilor ca atunci când alergați pe șosea, este bine să aveți un strat de amortizare în talpa intermediară. Veți aprecia acest lucru în special la cursele mai lungi și atunci când parcurgeți părți stâncoase ale traseului. Nivelul de amortizare depinde de tine, trebuie să afli ce ți se potrivește și tipului tău de alergare. Amortizarea mai scăzută înseamnă mai puțin confort, dar un contact mai bun cu suprafața. Amortizarea mai mare promite un plus de confort, dar contactul cu solul va fi mai mic și nu veți fie capabil să reacționați la schimbări atât de repede.
  • Durabilitate - Partea superioară durabilă, dar totuși respirabilă și o talpă exterioară dură, care poate rezista la orice îți rezervă traseul. Un alt avantaj al pantofilor de trail față de pantofii de drum.
  • Lățimea pantofilor - Dacă aveți un picior mai lat sau pur și simplu aveți nevoie de mai mult spațiu, alegeți pantofi cu o construcție mai largă.
  • Membrana Gore-Tex - Pentru ploaie sau zapada, poarta un pantof cu membrana Gore-Tex care respinge apa dar in acelasi timp pastreaza piciorul respirabil.
  • Drop - Un număr care indică diferența de înălțime dintre călcâi și vârf. Cu cât este mai jos, cu atât îți va permite pantoful tău un pas mai natural. Are multe aspecte pozitive, dar necesită și o perioadă de adaptare, o tranziție treptată și o tehnică adecvată de alergare pentru a evita supraîncărcarea gambelor și lui Ahile.

Găsirea pantofilor potriviți de alergare necesită uneori timp, dar cu siguranță merită. Încercați, încercați și încercați, despre asta este vorba. Dar nu vă faceți griji, avem sfatul pentru a accelera procesul! Avem 5 pantofi de trail populari și testați pentru tine. Încearcă una dintre ele!

1) INOV-8 Roclite 

INOV-8 Roclite Ultra G 320 este cunoscut sub numele de Roclite pe steroizi. De ce? Pentru că poate face față oricărui teren și orice distanță! Miezul pantofului este compusul revoluționar de amortizare cu grafen G-FLY. Absoarbe în mod eficient vibrațiile și șocurile, dar nu este la fel de moale cum este obișnuit cu pantofii de alergare amortizați. Aceasta înseamnă că are o durată de viață extrem de lungă și, mai presus de toate, o stabilitate superioară atunci când se deplasează în condiții tehnice de traseu, ceea ce este potrivit pentru alergarea montană. Dar asta nu este tot. Partea superioară nou-nouță și întăriturile de stabilizare vă asigură că puteți trece în siguranță pe teren tehnic, astfel încât pantoful păstrează o manevrabilitate excelentă, indiferent dacă alergați pe un traseu de munte sau pe noroi. Construcția pantofului este de lățime medie pentru a obține un compromis între stabilitate și manevrabilitate, dar partea superioară este suficient de largă în partea din față a pantofului pentru a oferi degetelor și arcurilor transversale spațiul de care au nevoie.

Bărbați Femei

inov8_roclite_ultra

2) la Sportiva Jackal

La Sportiva Jackal poate rezista oricărui teren și este conceput pentru alergare pe distanțe medii și lungi. Datorită tălpii exterioare cu dublă rigiditate FriXion Red, acest model are un raport excelent aderență-durabilitate. Câteva sute de kilometri în acest pantof înseamnă că vor fi o mulțime de aventuri montane! Combinat cu construcția unică a talpii intermediare Infinitoo™, vă poate ușura picioarele și articulațiile. Cireasa de pe tort în ceea ce privește confortul general este potrivirea mai largă, care oferă mult spațiu pentru picioare. Modelul este disponibil și într-o versiune Gore-Tex- la Sportiva Jackal GTX.

Bărbați Femei

la_sportiva_jackal

3) Salomon Ultra Glide 

Salomon Ultra Glide 2 oferă un confort ridicat și este ideal pentru distanțe lungi. Talpa Contagrip® MA oferă o aderență sigură pe o varietate de suprafețe, iar filmul Profeel asigură o aderență excelentă pe suprafețe umede și pe stânci. Partea superioară de înaltă calitate cu tehnologie SensiFit vă oferă o potrivire confortabilă, dar și fermă în jurul piciorului. Șiretul Quicklace este, de asemenea, un avantaj. Talpa intermediară din spumă Energy Surge într-o formă curbată Reverse Camber vă amortizează impactul, ceea ce este o necesitate pe traseele mai lungi de la munte.

Bărbați Femei

Top4Running TIP: Echipați-vă cu echipament Salomon pentru alergare montană. Poți găsi rucsacuri de alergare, veste, rucsacuri de hidratare și multe altele aici!

Salomon_Ultra_Glide

4) Saucony Endorphin

Vrei să experimentezi vântul în păr și adevărata viteză de munte? Apoi, pune-ți încălțămintea Saucony Endorphin Edge. Combinația dintre spuma de amortizare PWRRUN PB și placa de carbon Carbitex™ va fi forța ta motrice! Poate face față tuturor rigorilor unui teren dificil și este potrivit pentru trasee scurte și lungi. Placa flexibilă de carbon Carbitex™ MonoFlex vă oferă viteză fără a pierde contactul cu suprafața. Partea superioară din plasă ușoară, respirabilă, elimină în mod activ umiditatea și vă menține picioarele uscate, cu o absorbție mai mare și o evaporare mai rapidă. Talpa exterioară PWRTRAC se integrează literalmente în traseu și oferă aderență, astfel încât să vă puteți concentra numai pe performanță și pe priveliști frumoase ale munților!

Bărbați Femei

Saucony_Endorphin_Edge

5) Altra Lone Peak

Cea mai recentă generație a colecției Lone Peak, Altra Lone Peak 7, păstrează toate punctele forte ale predecesorilor săi, plus câteva caracteristici noi. Partea superioară Quick-Dry Air Mesh a pantofului, împreună cu o limbă strânsă, îmbrățișează piciorul cu și mai mult confort și stabilitate generală. Mesh este folosit în călcâi și deget de la picior, cu o absorbție foarte eficientă a umezelii. Talpa intermediară Altra EGO™ absoarbe șocul fără a-și pierde stabilitatea. Talpa exterioară agresivă MaxTrac™ cu urechi TrailClaw™ înclinați îmbunătățește aderența, astfel încât pantoful mușcă suprafața muntelui cu și mai multă vigoare. Ca și în cazul altor modele Altra, puteți conta pe cădere zero (platforma de talpă Altra ZeroDrop™ + Altra FootShape™) pentru un pas natural. Din nou, deși pantofii fără cădere au multe avantaje, este nevoie de ceva timp pentru a te obișnui cu ei.

Bărbați Femei

Altra_Lone_Peak

Bucurați-vă de aventura montană cu Top4Running!