5 sfaturi pentru alergătorii începători. Găsește-ți propriul DE CE și aleargă!

5 sfaturi pentru alergătorii începători. Găsește-ți propriul DE CE și aleargă!

22. 10. 2022 5 min. de lectura

Vrei să începi să alergi, dar nu știi dacă poți ține pasul? Nu este știință. Avem 5 sfaturi care te ajută să te îndrăgostești de alergare și să descoperi toate beneficiile acesteia. Aleargă cu noi!

Sfatul 1: Motivație și găsește-ți propriul DE CE

Primul (și cel mai important) lucru este să te întrebi DE CE vrei să începi să alergi. Care sunt motivele tale? La început, vei fi plin de motivație, iar să-ți pui pantofii de alergat va fi ușor. Dar după un timp, motivația se va estompa (ceea ce este în regulă!) și disciplina cu perseverența trebuie să intre în joc. Deci, care este motivul tau, al tau DE CE?

  • O condiție fizică mai bună - Îți vei îmbunătăți starea generală, inima și funcția vaselor de sânge și îți vei întări tendoanele, ligamentele și articulațiile. Te vei simți mai bine și vei avea mai multă energie pentru alte activități, fie că este vorba de urcarea scărilor sau de joaca cu copiii.
  • Antrenament pentru o cursă de alergare - Atmosfera minunată de la o cursă este o experiență de neuitat, care merită trăită. Și fii atent, creează dependență!
  • Psihoigiena - În vremurile haotice și stresante de astăzi, alergatul este una dintre activitățile prin care să-ți oprești creierul pentru o perioadă, fiind doar cu tine însuți și fără absolut nimic altceva. Mai mult, este întotdeauna disponibil și gratuit!
  • O mai bună calitate a somnului și o bună dispoziție - Când alergi, endorfinele sunt eliberate și vei gândi diferite gânduri și vei menține energia pozitivă, ceea ce te va ajuta să te culci cu capul limpede.
  • Pierderea kilogramelor în plus - Alergarea este o activitate care necesită energie și este un tip potrivit de mișcare pentru scăderea în greutate.

Oricare ar fi DE CE-ul tău, principalul lucru este că trebuie să te bucuri de el. Fă din alergare, TIMPUL pe care îl aștepți cu nerăbdare. Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii pe care ți le poate oferi alergatul. Și dacă vreodată nu ți-ar mai plăcea, amintește-ți DE CE te-ai apucat și acel sentiment minunat în timpul și după alergare.

Sfatul 2 - Stabilește un obiectiv realist

Nu contează dacă scopul tău este să alergi 5k la rând, să te simți mai bine în corpul tău sau să te antrenezi pentru prima ta cursă. Cuvântul cheie este REALIST. Luați-o încet, dar sigur. Vorba „călătoria este destinația” este cu siguranță adevărată atunci când vine vorba de alergare. Bucură-te de proces, pas cu pas, iar obiectivele vor veni si ele. Scrie obiectivul tău undeva vizibil, astfel încât să-l poți ține la vedere. Vizualizează-l și imaginează-și  că ai reușit deja. Te simti bine, nu-i așa? Perseverează și transformă-l în realitate.

Běžecký_závod

Sfat 3 - pantofi de alergare și haine noi

 Pantofi de alergare noi haine noi sau chiar o bandă nouă. Încearcă și testează cât mai curând posibil. Știm cu toții că funcționează! Așa că răsfață-te cu ceva nou din când în când și reînvie garderoba de alergare.

Sfat 4 - Playlistul tău preferat

Pune-ți căștile sport, apasă pe play să asculți muzica ta preferată și alergă. Combinația dintre muzică și alergare este un fel de psiho-eliberare și vei ajunge rapid să iubești acest obicei. Creează-ți propria listă de redare pentru a te scoate din casă în orice situație. Cărțile audio și podcasturile sunt, de asemenea, opțiuni grozave!

Běžecké_boty_oblečení_UnderArmour

Sfatul 5 - Descoperă locuri noi

Poți alerga oricând, oriunde și nu ai nevoie de nimic - cu excepția pantofilor buni pentru alergare. Profită de asta și descoperă locuri noi și rute de alergare. Vei fi surprins de colțurile ascunse din împrejurimi și alergarea ta va fi mereu diferită și plină de aventură!

Top4Running TIP: Urmărește acest videoclip de la ambasadoarea T4R Iva, care îți oferă sfaturi despre cum să începi sa alergi si cum să continui!

Credem că îți vei găsi DE CE-ul  și aplicând sfaturile noastre vei putea să perseverezi și să iubești alergatul. Nu trebuie să alergi rapid, mult sau să bati recorduri. Bucurață-te de timpul în aer liber, singur sau cu un grup de prieteni. Alergarea și exercițiile sunt privilegii uriașe și nu toată lumea are ocazia. Profită de asta, pentru că cu siguranță merită!

Echipează-te pentru începutul călătoriei tale de alergare cu bestsellerurile noastre!


SFATURI DE ANTRENARE