END OF SEASON SALE! Alege din peste 5500 de produse -- days --:--:-- Cumpara acum
Sfaturi pentru Trail Running: cum sa incepi

Sfaturi pentru Trail Running: cum sa incepi

29. 3. 2022 3 min. de lectura

Ghidul suprem de alergare pe traseu: de ce trebuie sa tin cont? Ce conteaza de fapt pentru o alergare? De ce pantofi si echipament am nevoie? Obtine toate raspunsurile aici!

Primavara vine incet: temperaturile placute, razele de soare si primele stropi de culoare din natura ne invita sa alergam afara. Din ce in ce mai multi alergatori descopera singuri alergarea pe trail. Dar exista si unele rezerve: „Trail running-ul este ceva pentru mine?”, „Pot sa o fac chiar si cu rezistenta mea?”, „Cum trebuie sa ma pregatesc pentru asta?”. Cu aceste postari de pe blog, vrem sa raspundem la aceste intrebari!

Cum sa incepi trail running-ul

Cel mai important lucru de stiut: timpul si viteza sunt secundare in trail running. Vrei sa gasesti o priveliste frumoasa sau vrei doar sa te bucuri de moment si natura? Atunci opreste-te si bucura-te!

Gallery

Avantaj: Spre deosebire de alergarile pe sosea, nu exista comparatii in trail running. Pantele, terenul si dificultatile sunt diferite pe fiecare traseu - 10k nu inseamna 10k.
Pe terenuri denivelate, pantofii speciali sunt foarte folositori. Pantofii de alergare ofera aderenta pe suprafete alunecoase si in toate conditiile meteorologice. Printre cele mai populare modele se numara ASICS Trabuco Max, Adidas Terrex, si Nike Pegasus Trail care se caracterizeaza prin amortizarea extrem de confortabila si talpile in special anti-alunecare.

Get your trail running shoes here!

Gallery

Ce inseamna mai exact trail running?

In primul rand, „traseu” nu inseamna nimic altceva decat o poteca de drumetie. Asa ca alergarea inseamna alergare pe poteci neasfaltate sau doar putin pavate in natura. Terenul poate varia foarte mult ca dificultate. De la alergari in muntii inalti pana la poteca de langa rau sau in padurea din spatele casei.

Alergarea pe poteci neasfaltate este mult mai obositoare decat alergarea pe sosea si este, de asemenea, necunoscuta pentru muschi la inceput. Asa ca cel mai bine este sa incepeti calm, cu distanta si ritm. In timp ce timpul este intr-adevar secundar atunci cand alergati pe traseu, are sens si ca alergatorii avansati care alearga pe teren necunoscut sa alerge cu un ceas de alergare cu functie de revenire la pornire.

Get your sports watch here!

Gallery

Unii alergatori prefera stalpi de alergare pe urcari deosebit de abrupte si alunecoase. Acest lucru poate avea si sens, dar este in primul rand o chestiune de gust. Daca sunteti pe traseu mai mult timp, este logic sa luati cu dvs. apa sau geluri. Acestea le puteti purta practic intr-un rucsac pentru trail.

Gallery

Distreaza-te in prima ta aventura pe traseu!