Run For the Oceans

Fara plastic pe tarmurile oceanelor. Alergatorii din Romania au acum sansa sa sustina eforturile adidas si Parley prin kilometrii alergati!

Run For The Oceans

Evenimentul, numit Run For The Oceans, a inceput in Ziua Mondiala a Oceanelor (8 iunie). adidas si Organizatia Parley au motivat alergatorii din intreaga lume sa alerge in sprijinul luptei impotriva poluarii cu plastic a oceanelor. Din acea zi pana in 16 iunie, adidas doneaza un dolar per kilometru alergat si monitorizat prin aplicatia Runtastic, cu scopul de a aduna 1.5 milioane de dolari pentru programul Parley Ocean School. Un eveniment special a fost organizat chiar si in Praga, ce a cuprins o cursa mai lunga, cat si workshop-uri si lectii interesante.

Anul trecut, aproape un milion de alergatori au participat la Run For The Oceans, iar cel 1 milion de dolari strans prin alergare au folosit pentru educarea si sprijinul tinerilor in comunitatile cele mai afectate de poluare, pentru a-i ajuta sa abordeze mai bine poluare cu plastic.

Mai mult decat atat, adidas s-a luptat pentru oceane mai curate folosind plasticul reciclat din oceane pentru a-si crea imbracamintea si incaltamintea; doar in 2018 au realizat sase milioane de perechi de pantofi in acest fel, iar anul acesta si-a propus sa ajunga la 11 milioane!
 

Salveaza oceanele chiar daca esti din Romania

Alergatorii din intreaga lume vor participa la Run For The Oceans. Vor alerga in New York, Barcelona, dar si in Romania! Poti alerga absolut oriunde in perioada 8-16 iunie si sa-ti monitorizezi kilometrii in aplicatia Runtastic; doar asigura-te ca participi la evenimentul Run For The Oceans.

Run For The Oceans

De pe tarmuri in intreaga lume!

De-asemenea adidas si Parley vor introduce o noua platforma digitala pentru a implica mai multi tineri si pentru a-i motiva sa-si schimbe comportamentul cu privire la oceane. Spatiul virtual va servi ca un loc de intalnire si va impartasi idei si experiente. Pentru tineri, acesta va asigura accesul la diferite evenimente, mentori si aplicatii eficiente. Scopul acestei platforme este sa faca cunoscut programul Parley Ocean School dincolo de zonele afectate, in intreaga lume.

"Situatia pe care o intampinam pe tarmurile oceanelor noastre este critica. In fiecare minut, un camion plin de plastic isi gaseste drumul catre ocean. Iar asta se inrautateste in fiecare zi. Daca va continua asa, pana in 2050 va fi mai mult plastic decat pesti in oceane; statisticile vorbesc clar. Trebuie sa facem ceva", spune Alberto Uncini Manganelli, managerul general adidas Running. "adidas si Parley au ajutat la constientizarea acestei crize la nivel mondial si au incercat sa o infrunte in mod activ. Deja in 2016 am creat primele produse din linia Performance, folosind plasticul reciclat din oceane. Ne-am aventurat intr-o calatorie lunga si nu planificam sa ne oprim vreodata. Compania noastra s-a dedicat sa foloseasca doar poliester 100% reciclat din 2024." 

#Adidas #Alergare #parley