END OF SEASON SALE! Alege din peste 5500 de produse Cumpara acum
Review: Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

Review: Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

21. 4. 2021 4 min. de lectura

Ai nevoie de extra viteza pentru urmatoarea alergare? Aici poti gasi ce cauti pentru urmatoarea ta competitie.

Nike a stabilit standarde inalte lansand Nike ZoomX Vaporfly Next%, provocand o revolutie in lumea alergarii. Fiecare alergator isi dorea asa ceva si fiecare brand avea nevoie de niste pantofi pentru a fi competitivi. Cum fiecare dintre ei are o gama larga de pantofi care incorporeaza placi de carbon in pantofii lor, se pare ca Nike a pus capat acestei lupte si "pur si simplu" trec la a doua versiune Nike ZoomX Vaporfly Next% 2: fara mari schimbari; insa castigatori. Primul model a fost revolutionat cu o suprafata mai buna.

Cu siguranta multi alergatori vor confirma ca acest model a devenit prima optiune pentru competitii, alegandu-l pe el in detrimentul altui campion Nike: Air Zoom Alphafly Next%. Motivul din spatele acestei decizii este direct legat de peformanta mai buna si greutate mai usoara. De fapt, alergatorii profesionisti inca ezita intre acesti doi pantofi, dar un lucru este sigur: Vaporfly este prima optiune pentru 10K si semimaraton, in timp ce Alphafly il pastreaza pentru maratoane. Desigur, fiecare are gustul lui.

Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

Punem pariu ca va asteptati la multe schimbari in aceasta a doua versiune, dar de aceasta data Nike a pariat totul pentru a fi consevator si a imbunatatit lucrul bine facut deja. Din acest motiv vom gasi doar ”cateva” detalii imbunatatite.
In partea superioara; plasticul acela care se simtea la VaporWeave a disparut (lucrul care probabil ne-a placut cel mai putin) asa ca acum avem un material texturat care e asemanator cu tesatura Atomknit din Alphafly. Rezultatul este un design placut care se potriveste perfect pe picior. 
Aceste modificari in partea superioara nu afecteaza interiorul acestor pantofi: talpa exterioara si talpa intermediara. Nike nu schimba deloc primul design pentru Nike ZoomX Vaporfly Next%.
ZoomX se aseaza langa placa de carbon, asezata dedesubt. Experienta ne-a aratat ca acest design are o performanta inbatabila si proprietati de neegalat pentru alergatori.  Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

Aceasta a doua versiune este mai confortabila si mai potrivita, oferind extra stabilitate. Sireturile de la Alphafly sunt mult mai bune acum deoarece trec prin elemente de fixare mici. Situatie Win-Win lucru care face pantofii mai usori si este amortizat pentru a face sireturile mai confortabile. De asemenea beneficiem de un spatiu mai larg pentru degetele de la picioare si partea exterioara a pantofului face ca aceasta parte sa fie mai durabila fata de prima versiune.

Partea din fata a piciorului a fost intarita pentru a imbunatati fiecare zona de impact a pantofului, oferindu-ne o mai buna amortizare la picioare, mai mult confort si un produs de lunga durata. Spuma din calcai ne va oferi o senzatie mai mare de amortizare.
Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

Asa cum am mentionat si mai devreme, Nike a hotarat sa nu schimbe nimic din ceea ce functioneaza bine deja.

Placa de carbon receptiva continua sa propulseze alergarile noastre ca intodeauna: nimic nu te va opri. Spuma ZoomX completeaza placa de carbon oferindu-ne un pas mai moale si acceptabil. Aceasta spuma ne ofera cel mai bun randament energetic comparativ cu orice alt panfot Nike de pana acum.  
O talpa intermediara larga in partea din fata ne ajuta sa maximizam senzatia de implus si sensibilitatea ZoomX.
Crestaturile adanci lungi din talpa exterioara de cauciuc ajuta la imbunatatirea tractiunii pe suprafete multiple, in diferse conditii meteo iar distanta varf-calcai de 8mm ofera si mai multa stabilitate si energie returnata.
Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

Categoric; Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 este considerat un produs foarte asemanator cu prima versiune pentru ca a fost prima optiune pentru mii de alergatori din toata lumea. Te va ajuta sa te simti confortabil, in timp ce partea superioara modificata iti va lasa picioare sa respire. Next% 2 ofera de asemenea o amortizare receptiva si o stabilitate mai sigura pentru a depasi orice record personal, nu conteaza daca alergi 5km sau un marathon.

In cateva cuvinte: Nike a reusit sa combine partea exterioara de la Alphafly si partea interioara de la Vaporfly pentru a crea pur si simplu o racheta pentru picioarele tale.
Cu siguranta nu voi fi singurul care ii va avea in picioare in ziua in care Nike ii va lansa. Voi avea perechea mea de Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 pentru a depasi recordul personal in orice competitie.