5% extra reducere pentru membrii Clubului chiar acum Devino membru
Pantofi de semimaraton sau maraton pentru alergătorii amatori

Pantofi de semimaraton sau maraton pentru alergătorii amatori

17. 1. 2023 6 min. de lectura

Ce pantofi de alergare să porți la primul tău semimaraton sau maraton? Avem sfaturi despre pantofii de drum care au caracteristicile esențiale pentru a alerga pe aceste distanțe populare.

Dacă vrei să alergi la primul semimaraton sau chiar la maraton și nu ești preocupat în primul rând de timp, ci de câștigarea cursei, îți recomandăm un pantof de antrenament cu volumul de drum. Cele mai importante caracteristici ale pantofilor de maraton pentru alergătorii pasionați sunt:

  • Mărime și lățime - Aspectele de bază ale oricărui pantof de alergare. Amintiți-vă că în timpul alergărilor mai lungi piciorul se umflă și are nevoie de mai mult spațiu, așa că alegeți un pantof cu 1-2 mărimi mai mare și suficient de lat pentru piciorul dvs.
  • Amortizare - Veți avea o mulțime de impacturi pe suprafața dură în timpul cursei. Acestea vă afectează în principal articulațiile, ligamentele și tendoanele. Nu vă fie teamă să alegeți un pantof cu amortizare ridicată pentru a atenua impactul. Drumul este o suprafață plană și previzibilă, așa că nu trebuie să vă faceți griji că pierdeți stabilitatea.
  • Confort - Materiale confortabile și construcție care se conformează formei piciorului. Cel mai aglomerat sezon pentru maratoanele de oraș este primăvara până în toamnă, așa că fecioarele din materiale respirabile asigură respirabilitatea și circulația aerului în interiorul pantofului.

Top4Running TIP: Este foarte important să alegeți șosete de alergare de bună calitate. Lasă-le acasă pe cele din bumbac, alege-le în schimb pe cele funcționale din materiale sintetice. Ele previn veziculele și frecarea incomodă care te-ar putea scoate din cursă.

Dar acum să revenim la pantofi. Avem 5 recomandări de pantofi de drum pentru a vă ajuta să alergați primul semimaraton sau maraton.

1) Asics Gel-Nimbus

Asics Gel-Nimbus 24 (și din februarie 2023 și noul revoluționar Asics Gel-Nimbus 25) din seria Gel Nimbus este sinonim cu confort și performanță. Amortizarea FF BLAST+™ și FLYTEFOAM™ împreună cu tehnologia GEL™ în partea din față și din spate a pantofului oferă o amortizare excelentă, îmbunătățește absorbția șocurilor și permit un impact mai moale. Cu o parte superioară din plasă moale și un panou flexibil în mijloc, acest pantof este confortabil pentru alergări lungi și se adaptează la mișcarea piciorului. Talpa exterioară din cauciuc ASICS LITE™ cu tehnologie AHAR™ în zonele tactice mărește durabilitatea, astfel încât să vă puteți bucura de câteva sute de mile de curse cu acest pantof!

Bărbați Femei

Asics_Gel_Nimbus

2) Puma Velocity

Pantofi de alergare ușori, sensibili și extrem de confortabili, acesta este Puma Velocity Nitro 2. Spuma plăcută NITRO din talpa intermediară cu infuzie de azot și talpa exterioară funcțională și durabilă PUMA GRIP te menține pe picioare chiar și pe suprafețe umede. Puma Velocity Nitro 2 este perfect pentru începătorii în lumea semi-maratoanelor și a maratoanelor a căror prioritate nu este cel mai rapid timp, ci o experiență de alergare grozavă.

Bărbați Femei

Puma_Velocity_Nitro

3) Saucony Triumph

Saucony Triumph 20 este un pantof de volum popular datorită geometriei sale echilibrate și căderii de 10 mm (diferența în mm dintre călcâi și vârf) cu o formă de leagăn care te propulsează înainte pe pistă. Spuma moale PWRRUN+ absoarbe impactul excelent, iar construcția mai largă și confortabilă promite un confort suplimentar, pe care îl veți aprecia la semimaraton sau la maraton.

Bărbați Femei

Saucony_Triumph

4) Nike Invincible 

Te poți baza pe pantoful Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 2 de fiecare dată când ieși la drum. Talpa intermediară are aceeași amortizare moale și flexibilă ZoomX găsită în cei mai buni pantofi de curse Nike - Vaporfly și Alphafly. Cu toate acestea, nu există nicio placă de carbon aici, deoarece Invincible este conceput ca un pantof de antrenament confortabil cu amortizare. O alegere excelentă dacă doriți să vă bucurați de un semimaraton sau un maraton în mod confortabil și urmărirea timpului nu este cea mai mare prioritate a dvs.

Bărbați Femei

Nike_ZoomX_Invincible_Flyknit

5) Altra Via Olympus

Modelul rutier Altra VIA Olympus are amortizare de înaltă calitate pentru a amortiza orice impact pe drumurile dure. Talpa intermediară Altra EGO™ MAX oferă protecție și confort sub picioare, în timp ce FootShape™ Fit original oferă picioarelor spațiul de care au nevoie pentru distanțe lungi. Altra pentru începători, zici? Desigur! Brandul Altra face pantofi de alergare minimalisti pantofi de alergare cu zero picaturi (diferenta in mm intre toc si varf). Este nevoie de ceva timp pentru a te obișnui cu acest tip de pantof, deoarece necesită o tehnică adecvată de alergare și timp de adaptare. Așa că începe treptat cu pantofi zero-drop, obișnuiește-te cu ei și alternează cu pantofii clasici. În ciuda începuturilor mai provocatoare, vei fi răsplătit cu un pas natural și cu potențialul maxim al picioarelor tale. Altra Via Olympus este asigurată și de nivelul ridicat de amortizare, așa că diferența față de pantofii clasici nu este atât de semnificativă. Zvonurile care rulează spun că, odată ce te obișnuiești cu Altra, nu o să-ți mai dorești altfel!

Bărbați Femei

Altra_Via_Olympus

Încearcă mai întâi noii tăi pantofi de alergare

Ai comandat pantofi noi pentru cursa viitoare și aștepți cu nerăbdare să-i testezi chiar atunci și acolo? Gresit! Cursele sunt numai pentru pantofi încercați și testați, pentru pantofii pe care știți că se potrivesc, nu vă frecă și nu apăsați nicăieri. În caz contrar, cumpărarea de pantofi noi s-ar putea întoarce înapoi și ar putea transforma cursa într-o experiență dureroasă - fizic (vezicule) și, de asemenea, mental (nu terminând).

Top4Running TIP: Dacă nu știți ce pantof de volum să obțineți, încercați Shoe Finder sau contactați-ne și vă vom ajuta!

Un semimaraton sau un maraton este unul dintre marile repere pentru fiecare alergător. Atmosferă grozavă, fani peste tot și un sentiment incredibil după trecerea liniei de sosire. O experiență puternică și emoționantă care merită.

Te vom echipa pentru primul tău semimaraton sau maraton!


SFATURI PRODUSE