MID SEASON SALE - Economisiți până la 60 % la articolele selectate CUMPARA ACUM
Pantofi de alergare cu cădere scăzută sau zero

Pantofi de alergare cu cădere scăzută sau zero

18. 4. 2023 5 min. de lectura

Trebuie să fi auzit termenul „scădere” în lumea alergării. Ce înseamnă de fapt cădere, de ce este un factor important în procesul de selecție și ce fel de pantofi de alergare cu cădere scăzută există?

Ce înseamnă o picătură?

Scăderea pantofilor de alergare înseamnă panta piciorului, în special diferența în cantitatea de amortizare dintre călcâi și deget. Cu cât acest număr este mai mic, cu atât pantoful vă va permite să alergați mai natural. Există, în general, trei categorii:

  • Pantofii de alergare cu cădere de 0 - 5 mm sunt potriviți pentru alergătorii experimentați cu o tehnică de alergare stăpânită.
  • Pantofii de alergare cu cădere de 6 - 10 mm sunt mijlocul de aur pentru alergătorii intermediari. Ele vă permit un pas natural, dar adaugă și confort pentru lovirea ocazională a călcâiului. 
  • Pantofii de alergare cu cădere de 11 mm sau mai mult sunt potriviți pentru alergătorii care aleargă peste tocuri sau sunt suprasolicitați.

Pantofi de alergare fără cădere - Da sau nu?

Mersul natural și zero picaturi sunt din ce în ce mai populare în zilele noastre. Probabil că sunteți familiarizat cu pantofii minimalisti, desculți, care încearcă să simuleze mersul desculț. Când vine vorba de alergare, pantofii zero-drop au o serie de aspecte pozitive, principalele fiind:

  • Lăsați alergătorul să pășească în mod natural
  • Au un efect pozitiv asupra rezoluției abaterilor de rulare - pronație și supinație
  • Ele ajută piciorul (și, prin urmare, pe tine) să alergi la întregul său potențial

Dar chiar și așa, nu sunt potrivite pentru toată lumea, cel puțin nu imediat. Trebuie să lucrați la tehnica corectă de alergare, să faceți alfabetul de alergare, și să vă obișnuiți treptat cu noul tip de pantofi pentru a evita supraîncărcarea gambelor, Ahile sau chiar rănirea. Alternează pantofii minimalisti cu cei cu care te-ai obișnuit.

Picătura nu este egală cu amortizarea

Mulți oameni amestecă drop și amortizarea împreună. Nu este cazul. Pantofii Zero-drop au și componente de amortizare și poți alerga pe alergări lungi în ei.

Știi deja ce înseamnă cădere, așa că hai să aruncăm o privire la pantofii de alergare cu cădere scăzută:

1) Pantofi de alergare Altra

Modelele Altra sunt cunoscute pentru căderea zero și degetul lat. Oferă pantofi minimalisti pentru drum și trail, extrem de confortabili, de înaltă calitate și durabili și vă ajută să vă atingeți întregul potențial de alergare. Desigur, sunt incluși și alți factori, cum ar fi aderența, respirabilitatea și amortizarea. Avem două bestselleruri de la Altra pentru tine. Unul pentru a domina drumul, celălalt pentru aventurile tale pe traseu.

Altra Torin

Pe drum, poarta Altra Torin 5. Are o parte superioara din plasa de inalta calitate care asigura o respirabilitate optima in timpul performantei tale. Este un pantof de alergare de volum, cel mai bine vândut, complet reproiectat pe platforma de talpă ALTRA Zero Drop™. Talpa intermediară Altra EGO™ MAX oferă o amortizare receptivă și vă puteți baza pe talpa exterioară FOOTPOD™ pentru o aderență superioară. Confortul unic și nivelurile ridicate de amortizare sunt combinația perfectă pentru alergările dumneavoastră lungi!

Bărbați  Femei

Altra_Torin_běžecké_boty

Altra Timp

Ia-ți Altra Timp 4 în teren. Confortul maxim este garantat cu forma lată a vârfului Altra ZeroDrop™. Partea superioară din plasă care se potrivește excelent, respirabilă, are șireturi asimetrice pentru a vă fixa mai bine piciorul în pantof. Acest lucru previne alunecarea nedorită a degetelor de la picioare și veziculele incomode pe degetele de la picioare în timpul alergărilor. Stabilitatea și tracțiunea pe diferite tipuri de trasee sunt garantate de talpa flexibilă MaxTrac™, iar talpa intermediară Altra EGO™ MAX oferă amortizare.

Bărbați  Femei

Altra_Timp_běžecké_boty

Altra Torin și Altra Timp sunt pantofi grozavi, dar putem spune cu siguranță că și alte modele ale acestui brand sunt printre top. Legenda alergării spune că, odată ce ai purtat Altra, nu o să-ți mai dorești altceva!

2) Inov-8 X Talon

Modelul Talon, în special INOV-8 X-TALON G 210 v2 cu scădere de 3 mm, este o alegere fără compromis pentru trasee soft, cross country, OCR și alte curse noroioase în care doriți performanță maximă. Talpa exterioară este emblematica benzi de rulare X-TALON îmbogățită cu grafen, iar partea superioară îngustă este cusută din material Cordura Airflow, care este respirabil și are durabilitate solidă. Confortul merge ușor în lateral, dar merită pentru contactul excelent cu suprafața și performanța încrezătoare!

Bărbați  Femei

běžecké_boty_inov8_talon

3) Asics Fuji Speed

Desi modelul Asics Fuji Speed nu are zero drop, se lauda totusi cu un numar foarte mic, si anume 5 mm. Acesta este un pantof de traseu care este dezvoltat pentru distanțe mai lungi. Partea superioară este alcătuită din material Nexkin ușor, care crește rezistența la abraziune pe traseul imprevizibil. Placa Pebax și tehnologia GUIDESOLE™ promovează o ascensiune și coborâre lină chiar și pe terenul cel mai dificil. Talpa exterioară ASICSGRIP™ oferă o aderență ridicată pe o varietate de tipuri de teren fără a compromite durabilitatea.

Bărbați  Femei

Asics_Fujispeed_běžecké_boty

Verifică oferta de alergare și echipează-te din cap până în picioare cu Top4Running!


SFATURI PRODUSE