5% extra reducere pentru membrii Clubului chiar acum Devino membru

Nike prezinta noii VaporFly NEXT%

Ce este nou (si familiar) la  Nike ZoomX Vaporfly NEXT%? Pe langa noul sau nume, pantoful de maraton Nike Zoom Vaporfly 4%  a fost remodelat din varf pana la calcai pentru a incorpora cerinta principala a atletilor mondiali Nike.

Vaporfly NEXT%

Aceasta a doua varianta fura privirile cu un exterior imbunatatit (multumita atletilor precum Shalane Flanagan, care si-a facut cunoscuta parerea dupa ce apa a incetinit-o la maratonul din Boston), o talpa interioara re-prelucrata (o solutie Nike Sport Research care a combinat opiniile multor sportivi Nike de elita) si un model de tractiune regandit (o cerere majora din partea lui Eliud Kipchoge dupa ce a alergat o cursa foarte ploioasa si umeda la Berlin). 

“Acest pantof este rezultatul colaborarii atletilor, cercetatorilor in sport, inginerilor si designerilor nostri pe intregul proces de creatie, testare si prelucrare", spune Brett Holts, VP Nike - Running Footwear. “Suntem foarte incantati sa vedem cum modelul NEXT% continua sa impinga limitele performantei umane la cursele de maraton din intreaga lume."

Vaporfly NEXT%

De ce NEXT%?

Cand Nike a lansat Nike Zoom Vaporfly 4%, pantoful a adus o imbunatatire de 4% la structura alergarii fata de cel mai rapid pantof de alergare de pana atunci, Nike Zoom Streak 6. Trecerea la NEXT% inseamna anticiparea si intelegerea fiecarei curse noi ca o sansa de a trece mai repede linia de finish. Pentru ca asa cum a spus Mo Farah recent: “Ca atlet, mereu esti in cautarea acelui procentaj urmator".

Ce e nou?

  • Vaporweave, materialul textil exterior, mai usor decat Nike Flyknit, mai aerisit si — foarte important — absoarbe mult mai putina apa de la transpiratie sau ploaie, deci ramane uscat si usor de-alungul intregului maraton.
  • Sireturile sunt usor decalate pentru a mai elimina presiunea partii sensibile a piciorului. (Un aspect de care Mo Farah a fost foarte interesat).
  • O bucata de spuma integrata in zona calcaiului ofera siguranta tendonului lui Ahile chiar si-atunci cand kilometri cresc.
  • Exista mai multa spuma Nike ZoomX in talpa interioara, fiind dovedit stiintific in Nike’s Sport Research Lab ca sporeste nivelul de intoarcere a energiei.
  • Spuma a fost redistribuita pentru a diminua decalajul de la 11mm la 8mm, asigurand o senzatie mult mai stabila si maximizand intoarcerea energiei in punctul critic al varfului.
  • Designerii au imbinat tiparele speciale de tractiune ale lui Kirui, Kipchoge si Farah pentru a imbunatati aderenta talpii exterioare, astfel incat pantoful sa se descurce mai bine si pe vreme nefavorabila.
  • Forma bine conturata cu crestaturi adanci faciliteaza miscari mai line in timpul curselor.

Ce se intoarce?

  • O baza din fibra de carbon inca inclusa in spuma ce mareste fermitatea pantofului si ofera o senzatie de propulsatie.
  • Greutatea pantofului ramane aceeasi — chiar si cu 15% mai putina spuma.

Vaporfly NEXT%

Alphafly 3
nike
M MONT BLANC CARBON
altra
ENDORPHIN PRO 4
saucony
Sustenabilitate
AIR MAX 270
nike
Nou
ZOOM JA FLY 3
nike
WMNS AIR FORCE 1 '07
nike
Cloudboom Echo 3
onrunning
Sustenabilitate
Vaporfly 3 Premium
nike
ZoomX Dragonfly
nike
Vaporfly 3
nike
SWOOSH WRISTBANDS
nike
SUPERBLAST
asics
Anterior
Urmatorul