NUMAI PENTRU MEMBRI: Reducere suplimentara de 7 % la aproape orice -- days --:--:-- Inscrie-te in Club
Maratonul din Barcelona

Maratonul din Barcelona

17. 11. 2021 5 min. de lectura

Ambasadori din toata Europa s-au unit pentru a concura si a mentine ritmul la Semimaratonul Barcelona.

Dupa cum am aratat in aceasta vara, misiunea noastra este #GoFasterTogether. Nicaieri altundeva, aceasta misiune nu poate fi traita mai bine decat intr-o competitie deschisa si reala - unde totul este despre viteza si mersul rapid, dar toata lumea are posibilitatea de a se alatura.

La Maratonul de la Barcelona am putut sa le aratam ambasadorilor nostri si scenei de alergare din Europa intr-un mod foarte unic, filozofia noastra, a sportului si a comunitatii. Cititi mai jos cum am facut-o si asigurati-va ca acesta este doar inceputul unei calatorii lungi si captivante de abordare impreuna a curselor din intreaga Europa.

Top4running ambassadors Marathon Barcelona

Scopul nostru cu acest maraton a fost sa combinam pasiunea pentru alergare, sa ne depasim unele recorduri personale si sa ne ajutam reciproc sa alergam mai repede pentru a ajunge la timpul final pe care ni l-am propus. Am vrut sa facem din 7 noiembrie o zi gravata in mintea tuturor ambasadorilor Top4Running care ni s-au alăturat si, mai ales, in inimile lor.

Inspiratia noastra vine de la unul dintre reperele din istoria sportului, cand Eliud Kipchogue a reusit sa alerge 42.195 km in mai putin de 2 ore, inconjurat de un grup de paceri care l-au ajutat sa-si atinga obiectivul. Am vrut sa cream o atmosfera asemanatoare, o atmosfera in care alergatorii ii ajutau pe ceilalti alergatori sa se bucure de obiectivul lor.

CUM AM REUSIT?

7 alergatori care urmaresc sa-si bata recordul personal pe 42.195 km si XXX alergatori care ii ajuta sa atinga acest timp. Fiecare alergator a avut o echipa incredibila de paceri, care au schimbat la fiecare 10-20 km, ajutandu-i sa ajunga mai repede pe linia de sosire. Mai presus de toate, la km 40 toti pacerii s-au reunit pentru a aduce alergatorii impreuna in ultimii 2 km si pentru a crea o intrare epica la linia de sosire.

In afara de cel mai rapid alergator al nostru, Gaëtan (vezi mai jos), toate grupurile vizau mai mult de 02:30 hs, permitandu-ne sa le oferim schimbul de ritmuri pe toata durata cursei fara a ne confrunta cu cerintele legale.

Xavi leading Top4running race strategy

CINE AU FOST ALERGATORII?

1. Gaëtan Cals (@gaetan.cals) 2:20, din Toulouse; Franta

Cel mai rapid om al nostru, Gaëtan, isi propune sa concureze la nivel international in viitorul apropiat. Si-a stabilit deja recordul la distanta din semimaraton in urma cu cateva saptamani la Barcelona Marathon (1:04). Gaëtan a avut pana acum un singur debut esuat anul trecut, cand s-a izbit cu o mama si caruciorul ei in mijlocul cursei. Mai in forma ca niciodata, acest tip a fost hotarat sa-si atinga debutul oficial visat si a livrat destul de bine.

Cu toate acestea, pentru Gaetan am reusit sa aducem pe nimeni altul decat pe Jesus Olmos (@fruterorunner), actualul subcampion al Spaniei la 10K (29:53) sa-l ritmeze de la start pana la km10.

Gaëtan Cals running Barcelona Marathon

2. Chemi (@_runnersinlove_) 2:45, din Bullas, Spania

Chemi este primul nostru ambasador al brandului in Spania si un alergator pasionat de cursa lunga. Este profesor de sport intr-o scoala si ii place sa alerge cu cainele lui (kiwi), dar de cand l-am cunoscut, a fost clar ca alergatul nu este un hobby pentru el, ci stilul lui de viata. El a alergat deja primul maraton cu noi in 2019 la Berlin (2:54) si a invins cronometrul pe terenul sau spaniol cu o viteza impresionanta.

Chemi running Barcelona Marathon

3. Jan Kursten (@runwithjan) 2:52 din Stuttgart, Germania

Jan, ambasador Top4Running, ca parte a comunitatii Asics Frontrunner din acest an, a aratat o dezvoltare incredibila a alergarii in ultimii ani. El si-a finalizat primul maraton de peste 4 ore in 2019 si unul virtual in 3:45 ore in 2020. Jan a avut onoarea personala de a fi antrenat de unicul si inegalabilul nostru Lukas Motschmann in aceasta vara, tintind sub 3 ore, ceea ce a dovedit deja la Stockholm (02:58:48) acum cateva saptamani. Jan era dornic sa mearga chiar cu 5 minute mai repede acum.

Jan Kürsten running Barcelona Marathon

4. Iva (@iva_runstheworld) 3:12 din Praga, Czech Republic

Ivana conduce ambasadorii nostri in toata Europa; si la fel ca si Chemi a terminat primul ei maraton deja cu Top4Running in 2019 la Berlin (3:21). Iva a inceput sa alerge cand s-a mutat la Praga din casa parintilor ei pentru studii si si-a dat seama cat de scumpe erau salile de sport cand era studenta. Pe atunci s-a indragostit de sport doar pentru bucurie si pentru frumusetea miscarii, asta nu este doar despre pasiunea ei, ci si ea a ajuns destul de repede in ultimii ani si a stabilit un nou record impersionant la aceasta cursa.

Iva Kopkova running Barcelona Marathon

5. Xavi (@xavi_chino) 3:16 din Barcelona, Spania

Xavi este Community Managerul nostru in Spania dar si mintea creativa a acestei campanii. Xavi a spart primul sau maraton, dupa ce anul trecut era deja pregatit, dar nu a putut concura oficial din cauza pandemiei. Dupa o accidentare grava la genunchi in urma cu aproape 10 ani, s-a indragostit de sporturile de anduranta si in special de triatlon, care i-a oferit posibilitatea de a concura in toata lumea, chiar terminand un ironman sau participand la curse de campionat spaniol pe distante scurte. Cel mai bun maraton al lui urmeaza sa vina.Xavi Chino running Barcelona Marathon

6. Saskia (@sassiimoves) 4:21 din Munich, Germania

Saskia este, de asemenea, unul dintre primii nostri ambasadori in Germania si poate ca acest lucru este cel mai usor de identificat pentru toti cei nebuni dupa viteză de acolo ;-). Ea a inceput sa alerge in 2019 si a spart primul ei maraton tot la Berlin 2019 (04:28). Dupa ce a luat o oarecare viteza in ultimii ani, ea si-a propus sub 4 ore. Dupa cum stim, nu totul face asa cum ar fi trebuit sa se desfasoare in ziua cursei si totusi a facut un record personal cu noi.

Saskia running Barcelona Marathon

 

Scop atins!

Nu toti ne-am atins cel mai bun nivel personal, dar de la Top4running ne-am atins obiectivul si nimeni dintre noi, care a trait acest incredibil Maraton din Barcelona 2021, nu va uita vreodata aceasta cursa.

Suntem mai rapizi impreuna. Go Faster. Together

Air Zoom Alphafly NEXT%
Nou
Deviate Nitro Elite Racer
Nou
Air Zoom Tempo NEXT%
Nou
ULTRABOOST 22
Nou
GEL-KAYANO 28
S/LAB ULTRA 3
Nou
Air Zoom Pegasus 38 Premium
Nou
ADIZERO ADIOS 6 M
CRAFT CTM Ultra Carbon M
Nou
NOVABLAST 2
Air Zoom Alphafly NEXT% Eliud
Nou
Air Zoom Alphafly NEXT%
Nou
Air Zoom Alphafly NEXT%
Nou
Air Zoom Alphafly NEXT%
Nou
Cloudswift 2 Lake/Sky
Nou
ADIZERO PRO
ULTRABOOST 21 W
Nou
ULTRABOOST 21 PRIMEBLUE
Nou
adizero adios 5 m
Nou
WAVE AERO 19
Nou
Air Zoom Alphafly NEXT%
Nou
Air Zoom Alphafly NEXT%
Nou
GEL-KAYANO 28
NOOSA TRI 13
Nou
Air Zoom Pegasus 38
Nou
Air Zoom Alphafly NEXT%
Nou
Air Zoom Tempo NEXT%
Nou
Cloudflow W
Nou
SONIC 4 Accelerate
Nou
SENSE RIDE 4
Nou
Air Zoom Alphafly NEXT%
Nou
Cloudflyer Waterproof
WAVE RIDER 25
Air Zoom Alphafly Next% Eliud Kipchoge
Nou
CRAFT CTM Ultra Carbon M
Nou
CRAFT CTM Ultra Carbon M
Nou
Anterior
Urmatorul