Exercitii cu benzi elastice de rezistenta

Exercitii cu benzi elastice de rezistenta

22. 4. 2020 3 min. de lectura

Ce tipuri de benzi elastice de rezistenta exista si la ce le poti folosi?

Vedem din ce in ce mai multe benzi elastice colorate in salile fitness, insa de prea putine ori par folosite. Toata lumea se arunca pe gantere si alte greutati, fara a le da vreo importanta acestor “old-school” accesorii. Asa ca am decis sa iti prezint  diferite tipuri de benzi elastice de rezistenta disponibile pe piata si sa-ti arat cum le poti folosi.

Personal nu as recomanda antrenamentele care se bazeaza doar pe exercitii cu aceste benzi, ci care le folosesc ca o aditie la antrenamentul normal, pentru o eficienta mai mare. Pana la urma, masa musculara creste doar cand se folosesc greutati.

Odporové gumy

Ce sunt benzile elastice de rezistenta si de ce ai nevoie de ele?

Benzile elastice de rezistenta sunt ajutoarele ideale pentru exercitii speciale sau de refacere, care au o anumita rezistenta (precum ganterele) care trebuie depasita pentru o performanta mai buna. Aceasta rezistenta este proportionala cu grosimea si materialul din care este facut cauciucul.

Avantaje:

  • Pret mic
  • Depozitare usoara si usor de carat - ideale pentru calatorii, antrenamente acasa
  • Folosire versatila - activare muschi, antrenament cu greutate mare, refacere si echilibru, imbunatatirea mobilitatii, antrenamente pentru incepatori, etc.
  • Risc scazut de accidentare

Tipuri de benzi de rezistenta 

Benzi de intarire

Aceste tipuri de benzi sunt cel mai des folosite. Le poti incerca pentru toate tipurile de muschi, mai ales in exercitiile de incalzire pentru antrenamentele de forta. Poti opta pentru un nivel diferit in functie de grosimea benzii si le gasesti de-obicei la set. Iar pretul este chiar avantajos.

Odporové gumy

Benzile tip cerc

Stim cu totii ca acest tip de benzi sunt potrivite pentru tractiuni. Inveti mai usor cum sa realizezi corect o tractiune, iar gradual poti opta pentru o rezistenta din ce in ce mai mica, pana cand muschii tai devin destul de puternici incat sa poti face o tractiune fara banda. Benzile tip cerc sunt printre cele mai scumpe tipuri de benzi.

Benzi cu manere

Acest tip de benzi este ideal pentru intarirea partii superioare a corpului, mai ales grupele mici de muschi precum bicepsii si tricepsii. Pot inlocui aproape toate exercitiile pe care in mod normal le faci cu scripetele de la sala.

_Gumové obruče

Benzi pentru tractiune

_Gumy s úchyty

Benzi cu manere

Benzile tip prastie

Aceste benzi speciale fac parte si ele din categoria benzilor de rezistenta. Se folosesc la exercitii complexe pentru partea superioara a corpului, precum bench, dips sau handles. Folosite pentru parte inferioara, ofera suportul necesar pentru a ridica cu pana la 10-15% mai mult decat fara ele, ajutand la formarea si intarirea unui mese musculare mai mari. Aceste tipuri de benzi pot fi gasite in special in America, pretul lor este mare, insa merita.

Benzi elastice pentru coapse

Preferatele mele. Benzi elastice circulare, largi, formate fie din cauciuc pur, fie din diverse alte fibre elastice. Folosite in general pentru partea inferioara a corpului, atat inainte de antrenament pentru a incalzi muschii, cat si in timpul antrenamentelor sau chiar la final pentru un boost de energie.

_Slingshot

Benzi tip prastie

_Hip band

Benzi pentru coapse

Lucie Rejdová

Se merita sa fii membru Top4Running Club

Vei fi mereu mai rapid cu noi. Alatura-te programului nostru de loialitate si bucura-te de multe beneficii.

Intra in club