5% extra reducere pentru membrii Clubului chiar acum Devino membru
Călcâiele crăpate după alergare: cauze, prevenire și ajutor

Călcâiele crăpate după alergare: cauze, prevenire și ajutor

13. 9. 2022 5 min. de lectura

Călcâiele crăpate după alergare reprezintă o problemă pentru mai mulți alergători. Vă va face inconfortabil antrenamentele de alergare și, de asemenea, viața de zi cu zi. Care sunt cele mai frecvente cauze și ce funcționează ca prevenire sau prim ajutor?

Începuturile alergării sau alergările frecvente, pe lângă endorfine și o senzație grozavă, pot aduce și probleme minore - vezicule sau călcâiele crăpate. Aceasta nu este o problemă care pune viața în pericol, dar călcâiele crăpate pot face alergarea și în fiecare zi să fie foarte inconfortabil. Care sunt simptomele?

 • Stadiul 1 - Picioare roșii, sensibile și uscate
 • Stadiul 2 - Mâncărime, arsură
 • Stadiul 3 -Piele crăpată și decojită
 • Stadiul 4 - Sângerare de la crăpături

Și încă ceva, pe lângă simptomele menționate mai sus, călcâiele crăpate sunt însoțite de un aspect inestetic al picioarelor. Fazele individuale sunt clasificate în funcție de importanță. Este adevarat ca cu cat observi mai repede problema si incepi sa o rezolvi, cu atat pielea va reveni mai repede la normal.

Care sunt cauzele călcâielor crăpate?

Cea mai frecventă cauză a călcâielor crăpate este hidratarea insuficientă a pielii. Riscul de crăpare a călcâielor este de câteva ori mai mare pentru alergători. Este cauzată de căderi și impacturi în timpul alergării sau de o ședere mai frecventă a unui picior transpirat într-un pantof.

Alte cauze comune sunt:

 • Pantofi, șosete și materialele lor neadecvate
 • Regim de băut inadecvat, cantitate mare de alimente procesate sau lipsă de vitamine și minerale
 • Pe măsură ce îmbătrânești, riscul de crăpare a călcâielor crește pe măsură ce pielea își pierde elasticitatea naturală
 • De asemenea, este posibil să aveți o predispoziție genetică la pielea uscată și, ulterior, crăpată sau să aveți o boală cum ar fi psoriazisul sau diabetul

Nike_běžecké_boty

Cum să preveniți și să ajutați călcâiele crăpate

Tocurile sunt, în general, o parte a corpului foarte neglijată când vine vorba de prevenire. Dacă alergi, trebuie să ai grijă de picioare și picioare și să le acorzi suficientă grijă. Ce poți face chiar acum? Alegeți șosete de alergare, pantofi de alergare cu căptușeală respirabilă sau inserții speciale pentru pantofi, precum CURREX, care absorb transpirația perfect. Chiar daca piciorul transpira in timpul alergarii, cea mai moderna tehnologie va mentine temperatura optima in pantof si va reduce semnificativ evaporarea acestuia.

Asta nu e tot. Cum altfel te poți ajuta?

 • Creme sau vaselina - Există o serie de creme pentru călcâiele crăpate care vor oferi piciorului hidratarea necesară, catifelează pielea și îi vor îmbunătăți aspectul.
 • Pilă pentru pielea întărită - Pedichiura funcționează cel mai bine în acest caz, dar puteți șlefui și pielea tare acasă. Mai întâi, înmuiați picioarele în apă călduță și apoi frecați pielea cu o pila sau piatră ponce.
 • Hidratarea - Apa limpede are o mare influență asupra funcționării întregului organism. Călcâiele crăpate și pielea uscată nu sunt diferite. Ai grijă să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi, dacă alergi sau te antrenezi, adaugă 1 litru în plus. Dacă nu reușești să bei suficient, ia-ți propria sticlă și ai grijă sa o ai mereu în mâna!
 • Alimente echilibrate și bogate în nutriții - Pentru a funcționa corect, organismul are nevoie de combustibil suficient și de înaltă calitate. Concentrați-vă pe aportul de alimente neprocesate, care ar trebui să constituie cea mai mare parte a planului dumneavoastră de dietă. Asigurați-vă că aveți suficiente proteine, grăsimi sănătoase, carbohidrați complecși, fructe și legume. Suplimentarea regulată cu minerale precum calciul sau zincul vă va ajuta și cu pielea uscată.

Când tratați călcâiele crăpate, persistați și aveți răbdare. Ca la alergare. Miracolele nu se întâmplă după o singură masă echilibrată. Prin urmare, faceți din îngrijirea picioarelor o rutină relaxantă. Picioarele mai sănătoase și mai frumoase vor veni încet, dar sigur!

Pitný_režim_lahev_na_pití

Tocuri crăpate - Remedii la domiciliu

Dacă vă place tratamentul și prevenirea la domiciliu, încercați remedii la domiciliu. De exemplu, uleiurile vegetale (de măsline sau de cocos) pe care le aplicați pe picioare înainte de a merge la culcare sunt eficiente. Puteți, de asemenea, să faceți o coajă de casă din lămâie, miere și făină de orez sau să vă ungeți picioarele cu cremă noaptea.

Tratează-ți picioarele și încearcă cele mai bune produse de la noi! 


SFATURI DE ANTRENARE