Reducerile de vară sunt aici! Exploreaza
Cross EC: Al patrulea titlu pentru Jakob Ingebrigtsen

Cross EC: Al patrulea titlu pentru Jakob Ingebrigtsen

21. 12. 2021 2 min. de lectura

2021 este aproape de sfarsit, dar a existat un ultim punct culminant international pentru alergatori: Campionatul European de Cros din Irlanda, Dublin.

2021 este aproape de sfarsit, dar a existat un ultim punct culminant international pentru alergatori: Campionatele Europene de cros din Irlanda, Dublin. Cei doi ambasadori Top4Running Maximilian Pingpank si Lisa Oed s-ar putea califica pentru echipa germana. Ambii au concurat în echipa U23 și au luptat pentru momente bune.

Cross EM Jakob Ingebrigtsen

Al patrulea titlu international in 2021 pentru Jakob Ingebrigtsen

Un moment culminant al weekendului a fost cursa lui Jakob Ingebrigtsen. In 2021, a castigat deja titlul olimpic la proba de 1500 m si doua titluri la cipurile de campioni europene in interior la începutul acestui an. Misiunea sa: castigarea celui de-al patrulea titlu international în 2021. Si a reusit sa indeplineasca asteptarile mari castigand prima sa medalie de aur la Campionatele Europene de cros la nivel de seniori.

Fapt amuzant: El l-a inlocuit pe fratele sau Filip Ingebrigtsen, care a castigat titlul la Campionatele Europene de cros din 2018 de la Tilburg (Olanda). Anul acesta, Aras Kaya din Turcia a luat acasa argintul, iar Jimmy Gressier din Franta a castigat bronzul.

Cross EM England

Charles Hicks a devenit foarte emotonat cand a trecut linia si si-a asigurat medalia de aur in cursa masculina U23 în fata irlandezilor Darragh Mcelhinney si a lui Ruben Querinjean din Luxemburg.

Cursa rapida a femeilor

Cursa feminina inceput foarte repede. Nu multi au putut tine pasul cu viteza lui Karoline Bjerkeli Grovdal din Norvegia, Meraf Bahta din Suedia si germanul Konstanze Klosterhalfen. Dupa 4900 de metri, Klosterhalfen nu a mai putut sa urmeze ritmul ridicat si a trebuit sa renunte. In schimb, Alina Reh a putut ajunge din urma si a asigurat medalia de bronz pentru Germania, gratie unui sprint final stralucit. Bahta a castigat medalia de argint, iar Grovdal este noul campion european de cros.

Cross EM Italia

Nadia Battocletti a luat acasa aurul in cursa feminina U23, o victorie foarte stransa. La doar 300 de metri mai departe, ea a putut sa se distanteze de slovena Klara Lukan, care a devenit secunda si de Mariana Machado din Portugalia, care si-a asigurat medalia de bronz.

Deosebit de impresionant la nivel general: un total de patru germane s-au aflat in top 10 al Campionatelor Europene U20 feminin de cros.

Cross EM Germany

Vei gasi mai multe imagini pe Instagram in Story Highlight Cross EM'21:

Click pentru a vedea mai multe poze